Voiko vaalikoneisiin luottaa

Annatko vaalikoneen päättää?

Vaalikoneista on tullut Suomessa kansanhuvia. Aivan tarkkaa tietoa siitä, miten vakavasti suomalaiset ottavat vaalikoneet ei ole. Viihteellinen funktio lienee kuiten selvä tosiasia.

Valehtelevatko vaalikoneet

Viihteen lisäksi monet etsivät vaalikoneista nopeita ja helppoja ratkaisuja vaaliehdokasongelman ratkaisuun. Näin varsinkin sellaiset, joiden yleistieto politiikasta on heiveröinen.

Vaasassa ilmestyvän sanomalehti Pohjalaisen pääkirjoittaja luonnehti tänään vaaliukoneita varsin osuvasti:

”Vaalikoneaiden yksi keskeinen puute on se, että ne ovat hyvin asiakeskeisiä. Vähemmälle jäävät ehdokkaiden persoonalliset ominaiduuden, joita kuitenkin tarvitaan politiikan vaativilla peliareenoilla. Poliitikon vääntövoima syntyy paitsi tietämyksestä myös noista ominaisuuksista”.

Vaalikoneiden kysymysten kaikenkirjavuus saa joskus pohtimaan että heijastaako kysymysten asettelu enemmän kysymysten laatija omia poliittisia ennakkoluuloja kuin todellista halua antaa selailijalle todellista tietoa ehdokkasta ja tämän pyrkimyksistä.

<HR SIZE="8"

Millaisia kokemuksia Sinulla on vaalikoneista. Kerro siitä alaosan kommenttilinkin kautta.


Tietoja ukkoparlamentti

eläkeläionen
Kategoria(t): Ei kategoriaa, Politiikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Voiko vaalikoneisiin luottaa

  1. Matti V. sanoo:

    Vaalikoneilla tehdään myös maahanmuuttopropagandaa niin kuin nyt Hommafoorumin vaalikoneella. En oikein tiedä onko tämä enää viihdettä.

Jätä kommentti