Elizabet Taylor, Marilyn Monreo, Jane Russell

Legendat ovat kadonneet – vai ovatko?

Liisa Simola on kirjoittanut hienon artikkelin Hollywoodin unelmatehtaasta Plazalle. Simola muistuttaa että kaikki ei Hollywoodissa ole sitä miltä näyttää:

”Valitettavasti todellisuus on taas tarua karumpi, sillä Hollywoodiin on varsin vaikea päästä konkreettisesti kiinni. Voit nähdä jättiläismäiset Hollywood-kirjaimet Mount Lee -vuoren huipulla. Vuorten takaa löytää suuria elokuvastudioita: Universal, Warner Brothers ja Paramount. Mutta varsinaiseen elokuvamaailmaan on turistin vaikea päästä käsiksi.”, kirjoitataa Simola”

Simola myös toteaa sen, mikä me kaikki tiedämme:

”Hollywoodissa ei enää ole samaa glamouria kuin 1930-, 1940- tai vielä 1950-luvulla. Clark Gable, Gary Cooper ja Marilyn Monroe ovat menneet eikä uusia tule. Vai tuleeko sittenkin? Ihminen tarvitsee unelmia ja viihdeteollisuus tarvitsee polttoainetta.

Hollywood Bulevardilla sijaitsevalla Hollywood Walk of Fame -kävelykadulla on yli 2000 viisisakaraista tähteä, joista jokainen on omistettu jollekin julkisuuden henkilölle heidän työstään viihdeteollisuuden hyväksi. Uusista nimistä päättää Hollywoodin kauppakamari, ja tähtiä myönnetään nykyään noin kaksi kuukaudessa, joten tähtikultti ruokkii paitsi iltapäivälehtiä, myös unelmia ja viihdeteollisuutta.

Kerro, ketkä elokuvataiteen jumalattarista ja jumalista ovat jääneet mieleesi niin kotimaassa kuin maailmalla. Kerro mikä on suhteesi elokuvien unelmamaailmaan.

Plaza

Tietoja ukkoparlamentti

eläkeläionen
Kategoria(t): Viihde. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti